WDPD 2021 – World Drowning Prevention Day

WDPD 2021


2021: Den Haag omarmt World Drowning Prevention Day

Jarno Hilhorst (NRZ), Jan van Zanen, Koen Breedveld, Anneke Salden (KNRM) en Shane Stam (HVRB). (Foto: NRZ)

In Nederland is invulling gegeven aan de eerste World Drowning Prevention Day (WDPD), waarvoor de Verenigde Naties 25 juli selecteerden als vaste datum. Jan van Zanen, burgemeester van de gemeente Den Haag, was gastheer van het startevent waarmee Reddingsbrigade Nederland, de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ) en de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) de aandacht vestigden op het voorkomen van verdrinking.

>Lees verder

Video WDPD 25 juli 2021

Podcast

Plons! De Zwempodcast
#17 Jan van Zanen: Let nou op! Doe je best! (over zwemveiligheid)
Een speciale podcast vanaf het strand van Scheveningen, op World Drowning Prevention Day. Dit betekent wereldwijd aandacht voor het terugdringen van het aantal verdrinkingen. Speciale gast aan tafel is Jan van Zanen. De burgemeester van Den Haag roept iedereen op om goed op je veiligheid te letten als je gaat zwemmen in de zee. Sylvia Bakker gaat in gesprek met vier gasten:

Jarno Hilhorst (Nationale Raad Zwemveiligheid) Bernard Korte (Nederlands Instituut Veiligheid Zwemlocaties) Willem de Vries (Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij) Gianni Soekdew (lifeguard Haagse Vrijwillige Reddingsbrigade) Deze podcast is mede mogelijk gemaakt door de Nationale Raad Zwemveiligheid. Belangrijke punten: dat iedereen leert en blijft zwemmen, dat er

Drie belangrijke tips! (flyer)

Weet wat jij kunt doen!
(folder)

Ontwikkel Samen Beleid!
(informatiepakket)